Programjaink

Állandó és szezonális programjaink

Húsvét

2024. 03. 23.
Húsvét hosszú hétvége A gyöngyösi állatkertben jártam, oroszlánt és tigrist láttam. Nem akartak megkóstolni, szabad e locsolni? A négy nap alatt számos látványetetés és előadás várja a látogatókat. Ha az ünnepi hosszú hétvége alkalmával kimozdulna a család, 4 nap is lehetőséget biztosítunk arra, hogy a hamisítatlanul barátságos és érdekes gyöngyösi állatkert életérzéssel találkozhassanak! Péntek 10:00 Gyűrűsfarkú makik 11:00 Galléros páviánok 12:00 Hüllő bemutató 13:00 Szurikáták 14:00 Tigrisek 15:00 Sivatagi hiúz 16:00 Oroszlánok Szombat 10:00 Gyűrűsfarkú makik 11:00 Galléros páviánok 12:00 Hüllő bemutató 13:00 Szurikáták 14:00 Kapibarák 15:00 Sivatagi hiúz 16:00 Vidrák HÚSVÉT VASÁRNAP ÉS HÉTFŐ: Látványetetések, előadások, ingyenes arcfestés és kézműves foglalkozás, tojás vadászat, vetélkedő, nyuszi kvíz MIND A KÉT NAPON!

Pünkösd

2023. 05. 29.
Pünkösd Gyöngyösi állatkert Ezeken a szép nyári napokon mindenkinek érdemes ellátogatni az állatkertbe, ahol kollégáink sok érdekes információt osztanak meg a látogatókkal a lakóinkról, illetve látványetetést is figyelemmel kísérhetik! Állandó programok Pünkösd vasárnap 10:00 Vidrák látványetetése, 10:30 Páviánok látványetetése, 11:00 Gyűrűsfarkú makik látványetetése, 14:00 Hüllő bemutató, 15:00 Leopárdok látványetetése. Pünkösd hétfő 10:00 Vidrák látványetetése, 10:30 Páviánok látványetetése, 12:30 Hüllőzés és " Nem szeretem állatok" jönnek ki közétek ,hogy eloszlassuk a félelmeket.

Gyermeknap

2022. 05. 29.
Gyermeknap(ok) Gyöngyösi állatkert Ezeken a szép nyári napokon mindenkinek érdemes ellátogatni az állatkertbe, ahol kollégáink sok érdekes információt osztanak meg a látogatókkal a lakóinkról, illetve látványetetést is figyelemmel kísérhetik! Állandó programok Gyermeknap vasárnap 10:00 Vidrák látványetetése, 10:30 Páviánok látványetetése, 11:00 Gyűrűsfarkú makik látványetetése, 14:00 Hüllő bemutató, 15:00 Leopárdok látványetetése. Gyermeknap hétfő 10:00 Vidrák látványetetése, 10:30 Páviánok látványetetése, 12:30 Hüllőzés és " Nem szeretem állatok" jönnek ki közétek ,hogy eloszlassuk a félelmeket.

Május 1

2022. 05. 01.
MÁJUS 1. Látványetetésekkel, előadásokkal ingyenes arcfestéssel várunk mindenkit! PROGRAMOK: 10:30 Vidrák látványetetése, előadás 11:00 Szurikáták látványetetése, előadás 11:30 Kígyó Tapizoo ismerkedés a fajokkal 14:30 Kisragadozók látványetetése 15:30 Oroszlánok látványetetése 16:00 Tigrisek látványetetése

Éjszakazoo

ÉjszakáZoo Gyöngyösi állatkert Töltsétek állatainkkal az estét lámpák fényénél! Különleges élmény, amiben ritkán lehet részetek. Programok „Nem szeretem állatok”-kal való találkozás izgalmas interaktív előadás keretében. Interaktív hüllőbemutató: Megtudjátok, hogy mit eszik a kígyó, mikor és hogyan változtatja a színét a kaméleon, miért világít a skorpió uv-fényben?! Sok új infóval és élménnyel gazdagodhattok, mert minden állat kézbe vehető: boa, pitonok, király,- és koralsiklók, gabonasikló, patkánysikló, óriás skorpió, tarantula, óriás csótány, kaméleon, kéknyelvű szkink, szakállas agáma, stb.

Osztalykirándulás

Osztalykirándulás Gyöngyösi állatkert Kedves Óvónők és pedagógusok! A Gyöngyösi Állatkert elindította Tanulmányo-zoo programját óvodás és iskolás csoportok számára. Az osztálykirándulás és az óvodai kirándulások alkalmával is egy igazán jó program lehet állatkertünk zoopedagógiai foglalkoztatója. A foglalkozás keretében a gyermekek szakvezető segítségével tanulhatják meg a felelős állattartás alapvető szabályait. Megismerkedhetnek az állatkerti gondozók munkájával, illetve az állatkertben élő - általuk kiválasztott állat(ok) - jellemzőivel, megjelenésével és életmódjával, mellyel fontos ismeretekre tehetnek szert.

Szezonnyitó

Szezonnyitó ÁllatoZoo Gyöngyösi állatkert Hamarosan itt a tavasz, nézze meg hogyan éled a természet állatkertünkben! Nemzeti ünnepünk, munkaszüneti nap is, amely kiváló alkalom az első szabadtéri programhoz. PROGRAMOK 11:00 Szurikáták látványetetése, előadás 11:30 Vidrák látványetetése, előadás 14:00 Kisragadozók látványetetése 14:30 Tigrisek látványetetése, előadás 15:00 Oroszlánok látványetetése, előadás A nap folyamán tapizhattok hüllőket, kígyókat, gyíkokat, hogy kicsit közelebbről megismerjétek őket! Kokárdában érkező gyermekek apró ajándékban részesülnek! A gyermekeket ingyenes arcfestés várja egész nap!

Születésnapi rendezvény

Születésnapi rendezvény Gyöngyösi állatkert Szeretettel várjuk a gyermekeket, hogy az állatkert lakói között ünnepeljék születésnapjukat! A szülők a következő kategóriákból választhatnak! 1. kategória Tartalmazza: terembérletet, belépőt az állatkertbe, különleges hüllő bemutatót, ahol a gyermekek egy interaktív előadáson vehetnek részt. Br.: 35 000 Ft/csoport 2. kategória Tartalmazza: terembérletet, belépőt az állatkertbe, különleges hüllő bemutatót, ahol a gyermekek egy interaktív előadáson vehetnek részt, ugrálóvár használatát. Br.: 40 000 Ft/csoport 3. kategória Tartalmazza: terembérletet, belépőt az állatkertbe, különleges hüllő bemutatót, ahol a gyermekek egy interaktív előadáson vehetnek részt, ugrálóvár használatát.

Táborok

Táborok Gyöngyösi állatkert Állatkertünk évről-évre fogad táborozó kisiskolásokat. A táborozás során a gyerekek a helyszínen szerezhetnek tapasztalatot az állatok gondozásáról. Persze az állatokkal kapcsolatos sok-sok ismeretanyag befogadása fárasztó agymunka. A tanulás közben a gyerekek számos szabadtéri programmal kapcsolódhatnak ki. 2009 óta rendezzük meg minden évben a Zoo Tábort töretlen sikerrel! A város legjobb táborának neveztek minket, ahol a gyermekek nem csak tanulnak, megtanulnak felelősségteljes állattartókká válni! Mert hiszen ez a cél, mi az állatokért vagyunk és az állatok értünk, kevesebbek lennénk nélkülük!