Gyöngyösi
Állatkert
Zimba az oroszlánpislog

Nyitva minden nap!

Június hónapban 09:00-19:30 óráig.
Július hónapban 09:00-19:30 óráig.

Gyöngyösi Állatkert

Nyitva tartunk!

Nyitva tartunk!

2021-05-01 (2 HÓNAPPAL EZELŐTT)

Az egyik szemünk sír :( a másik nevet :)
Tudjuk, hogy a Kormány 194/2021(IV.26) rendelete nagyon megosztja az emberek véleményét.

Az állatkert 18. életév felett csak védettségi igazolvánnyal látogatható, 18 év alatt anélkül.
Már letölthető az EESZT mobilalkalmazás ( Play áruház,App Store) amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra. Az alkalmazás használatával azok is látogathatják az állatkertet akik már megkapták az oltást, de valamilyen oknál fogva a védettségi igazolványt még nem. A kellemetlenségek elkerülése érdekében mielőtt az állatkertbe érkeznek kérjük a https://www.eeszt.gov.hu/ weboldalon tájékozódjanak az alkalmazás használatáról és végezzék el az igazolás bemutatásához szükséges technikai intézkedéseket. ( mobilalkalmazás letöltése , regisztráció ...stb)

Kérjük Önöket, hogy kezeljék megértéssel az állatkertek eddigi és jelen nehéz helyzetét! Szolidárisak vagyunk az állami és önkormányzati fenntartású intézményekkel is, viszont elmondhatjuk, hogy a magánállatkerteket jobban sújtotta a bezártság. Mindenki felélte minden tartalékát. Az állatkert sem mint intézmény, sem azok vezetői nem bírálhatják felül a rendeletet, kötelesek vagyunk betartani és betartatni. Ellenkező esetben súlyos pénzbírság, vagy további bezárás a szankció. A magánállatkertek ezt a terhet nem tudják vállalni, legyenek kedvesek ezt megértéssel kezelni és hozzánk hasonlóan bízni abban, hogy hamarosan változni fog a szabályozás és mindenkit tudunk fogadni.

Számunkra igazán fontos az Önök jelenléte, egy állatkert általában a közönségének létesül. Köszönjük a hosszú hónapok alatt nyújtott támogatást, megerősítést és szeretetet amit reményeink szerint hamarosan megtudunk hálálni mindenkinek, a viszontlátás élményével!

Leopárdok érkeztek

Leopárdok érkeztek


1280x640 px

Trencsényi Tibor fotója
Trencsényi Tibor fotója

Makákó bébi

Makákó bébi

Augusztusban kis rézusz makákó született állatkertünkben!

A kicsit sajnos a mamája nem tudta megfelelően táplálni mivel nem volt elég teje. Gondozónk Betty pártfogásába vette és a pótmamája lett. A picur a Róza nevet kapta. Szépen fejlődik, gyarapszik hála a gondos kezeknek. Bár hazajár gondozójával, mivel 24 órás felügyeletet igényel, de amikor a pótmamája dolgozik együtt vannak az állatkertben.


1280x855 px

Makákó bébi

Hegyi oroszlánnal bővültünk

Hegyi oroszlánnal bővültünk

Puma érkezett az állatkertünkbe

A nagymacska a Szlovákiai központból érkezett június végén.

Az Amerikában őshonos hegyi oroszlán - köznyelven puma - a Bakhu nevet kapta gondozóktól. A 4 éves hím hamar megszokta új környezetét és beilleszkedett.


1280x614 px

Oravecz Zoltán fotója
Oravecz Zoltán fotója

Híúzok érkeztek

Híúzok érkeztek

Kanadai hiúzok érkeztek szlovákiából!


A hiúzok párban vannak középkorúak, ezért minden adott, hogy a jövőben szaporodhassanak. Magyarországon kizárólag a Gyöngyösi Állatkert mutatja be ezt a fajt, ami nagyon megtisztelő számunkra!


1280x725 px

Trencsényi Tibor fotója
Trencsényi Tibor fotója

No, ki a KIRÁLY?

No, ki a KIRÁLY?

Ezt nem olyan egyszerű eldönteni mint a rajzfilmben, ugyanis:

5 gyűrűsfarkú maki érkezett1280x596 px

No, ki a KIRÁLY?

Bájosak és intelligensek

Bájosak és intelligensek

Társat kapott a vidra!


Barátság volt első látásra, azóta elválaszthatatlanok.


1280x852 px

Bájosak és intelligensek

Kedves Szülők és Gyerekek!

Kedves Szülők és Gyerekek!

Honlapunkon részletes információkkal szolgálunk a programokról és a táborokról. Az állatkertben lakó állatokról adatlapok segítségével tudhatunk meg hasznos és érdekes dolgokat.

A napról-napra bővülő Fotógalériában számos fénykép örökíti meg, hogyan telik az itt élő ragadozók, hüllők, madarak, rágcsálók... mindennapi élete.

Érdemes regisztrálni, hiszen a friss híreket csak így tudjuk Önökhöz eljuttatni. Továbbá az ONDEPU honlapközi hírfolyama és számos funkció csak bejelentkezés után használható.
Minden látogató támogató, köszönjük!

Minden látogató támogató, köszönjük!

Minden látogató támogató, köszönjük!

Bevételünk kizárólag az Önök által megvásárolt belépőjegyekből származik, ezért köszönetet mondunk minden kedves vendégünknek hogy látogatásukkal hozzájárulnak az állatkert fejlődéséhez és fejlesztéséhez. Az állatkert teljesen magánkézben működik és fejlődik az Önök segítségével.
A régi álom valóra vált!

A régi álom valóra vált!

A régi álom valóra vált!

Album-187

Megosztás

Nőstény oroszlánok

2021 Gyöngyösi Állatkert Vendéglátó és Szabadidőp. Kft.
ONDEPU-logo